Viss par uzacu caurduršanu

Kā veic uzacu pīrsingu?

Ķermeņa rotas joprojām ir ļoti modernas, un uzacu gredzens ir viens no populārākajiem pīrsinga veidiem. Uzacu pīrsings šķiet nesarežģīts, tāpēc dažkārt mēs nolemjam veikt šo procedūru pēkšņi. Tomēr ir svarīgi atcerēties, ka jebkura veida pīrsings rada iejaukšanos mūsu ķermenī. Tāpēc ir labi uzzināt par procedūras kontrindikācijām, pīrsinga veidiem un ieteikumiem pīrsinga pēcaprūpes aprūpei.

Kas ir pīrsings?

Pīrsings ir ķermeņa rotāšanas veids. Tas ietver izvēlētās ādas daļas caurduršanu, lai šajā vietā ievietotu kādu rotaslietu (piemēram, auskaru). Jums jāzina, ka ķermeņa pīrsings ir praktizēts jau tūkstošiem gadu un bija populārs dažādās pasaules kultūrās. Tā pirmsākumi meklējami mazos cilšu ciematos Dienvidamerikā, Āzijas Amazonē, Āfrikā un Polinēzijā, lai pēc vairākiem gadsimtiem nonāktu mūsdienu pilsētu ielās. Tātad, kā izskatās šī procedūra? Tā ir līdzīga parastajai ausu caurduršanai: ar adatu tiek caurdurts audu laukums, un caurumā tiek ievietots paša izvēlēts auskars.

Kā veic uzacu pīrsingu?

Uzacu caurduršana tiek veikta ar vienu adatu, lai tā būtu pēc iespējas nesāpīgāka. Pirms procedūras ir svarīgi izvairīties no sauļošanās, alkohola un pretsāpju līdzekļiem. Uzacu pīrsings jāveic pilnīgi sterilos apstākļos, izmantojot vienreizlietojamas adatas un sterilus instrumentus. Procedūrai paredzētajiem auskariem arī jābūt sterilizētiem. Turklāt pirms procedūras uzsākšanas dezinficē uzacu un uzacu zonu. Salons, kurā veic pīrsingu, parasti piedāvā izvēlēties gredzenus, kas izgatavoti no augstas kvalitātes un labi panesamiem materiāliem, piemēram, titāna, tāpēc labāk neņemt līdzi savus auskarus. To varēsiet nēsāt pēc tam, kad uzacis būs sadzijis.

Uzacu pīrsings soli pa solim

  1. Pīrseris piestiprina speciālu skavu pie ādas. Tas regulē dziļumu, kādā adata tiks ievietota. Tiek satverts diezgan biezs ādas laukums, jo caurduršanai nevajadzētu būt pārāk tuvu ādas virsmai.
  2. Vieta, kas tiks caurdurta, tiek pienācīgi dezinficēta.
  3. Vēlāk caurduršanas veicējs iezīmē adatas ievadīšanas vietu, ar marķiera pildspalvu uzzīmējot tur nelielu punktu.
  4. Pēc tam tiek veikts pīrsings, ar adatu caurdurjot iezīmēto vietu. Tā paliek ādā, un skava tiek izmesta.
  5. Pēc tam caurduršanas veicējs uzmanīgi izņem adatu un ievieto caurduršanas vietā stienīti. Gatavs!

Kādi ir uzacu pīrsinga veidi?

Uzacu pīrsings ir trīs galvenie veidi: standarta, horizontālais un pret uzacu pīrsings. Lai gan tā ir diezgan sāpīga procedūra, ko veic ar vietējo anestēziju, dzīšana parasti norit bez sarežģījumiem, jo šī sejas daļa ir mazkustīga. Uzacu pīrsingam izmanto īpaša veida rotaslietas, kas paredzētas virsmas pīrsingam, tā saukto virsmas stieni.

Vai uzacu pīrsings ir drošs?

Uzacu pīrsings parasti ir drošs, taču izvairieties no situācijām, kurās pīrsings varētu kustēties, piemēram, ķiveres valkāšana un braukšana ar motociklu vai infekciju riskam pakļautu vietu apmeklēšana, piemēram, sauna, peldbaseins vai solārijs). Pirmajās nedēļās pēc procedūras veikšanas rūpīgi vērojiet caurdurto vietu.

Vai uzacu pīrsings sāp?

Tas noteikti ir individuāls jautājums. Daži cilvēki diskomfortu izjūt spēcīgāk, citi - mazāk. Pīrsinga procedūras laikā tiek lietota vietējā anestēzija, padarot procesu praktiski nesāpīgu. Pēc tam tiek uzlikts oklūzīvs pārsējs, kas jāvalkā aptuveni 8 stundas. Pērzētā vieta vairākas reizes dienā jāmazgā ar fizioloģisko šķīdumu.

Cik ilgā laikā sadzīst uzacu pīrsings?

Diemžēl uz šo jautājumu nav precīzas atbildes. Daudz kas ir atkarīgs no caurdurtās vietas un individuālās noslieces uz dzīšanu. Kopumā tiek lēsts, ka dzīšanas laiks ir no dažām nedēļām līdz pat 3 mēnešiem, bet citās ķermeņa vietās - līdz pat sešiem mēnešiem! Dzīšanas procesā nozīme ir arī materiālam, no kura izgatavots auskars, tāpēc ir vērts atcerēties, ka kvalitatīvus materiālus organisms ir mazāk tendēts noraidīt.

Uzacu auskari - zelta, sudraba vai varbūt plastmasas?

Uzacu auskarus klasificējam galvenokārt pēc materiāla, no kura tie ir izgatavoti. Jo labāka kvalitāte, jo labāk to panes āda. Mēs varam izvēlēties no:

  • Zelts - visdrošākais, bet arī visdārgākais materiāls, kas neizraisa alerģiskas reakcijas un atbalsta dzīšanas procesu.
  • Sudrabs - nedaudz lētāks par zeltu, arī tam piemīt reģeneratīvas īpašības.
  • Plastmasa - ir par zemu cenu; tā neapgrūtina caurdurto vietu un arī veicina reģenerāciju.
  • Titāns - ļoti populārs, drošs un antialerģisks materiāls, kas veicina ādas dzīšanas procesu. Tas ir kvalitatīvs, un tā cena ir diezgan zema. Turklāt tas neizraisa alerģiju. Titāna auskarus var nēsāt pat alerģiski cilvēki.

Kas jāņem vērā pirms pīrsinga iegūšanas?

Pirms uzacu vai jebkuras citas ķermeņa daļas caurduršanas ir ieteicams uzzināt par procedūras kontrindikācijām. Tās ir šādas:

1. Saaukstēšanās vai saslimšana un antibiotiku lietošana

Gan slimība, gan lietotie medikamenti, galvenokārt antibiotikas, novājina organismu, tāpēc pēc pēdējās devas jānogaida 2 nedēļas un procedūra jāveic tikai pēc šī laika.

2. Gatavošanās medicīniskajai izmeklēšanai

Parasti, veicot medicīniskus izmeklējumus, ārstēšanu vai procedūras, jums var lūgt noņemt ķermeņa rotaslietas. Ja tuvākajā laikā jums ir paredzēta pārbaude - atliksiet vizīti pīrsinga veikšanai. Tikko veiktam pīrsingam ir jādzīst, kas var ilgt no 3 līdz 6 mēnešiem, un, kamēr tas dzīst, nav atļauts izņemt auskaru!

3. Asins recēšanas traucējumi

Ir stingri aizliegts caurdurt ādu asins recēšanas traucējumu gadījumā.

4. Grūtniecība un pēcdzemdību periods

Atlieciet pīrsinga procedūru, līdz bērns būs nedaudz paaudzies.

5. Brīvdienas

Atcerieties, ka svaigu pīrsingu nedrīkst mērcēt ūdenī. Baseina, ezera, jūras u. c. apmeklējums ir izslēgts. Turklāt dažus pirmos mēnešus pēc procedūras veikšanas nav ieteicams izmantot saunu.

6. Ādas slimības

Visas hroniskas un akūtas ādas slimību formas diskvalificē pīrsinga procedūru.

7. Menstruācijas

Piercinga veikšana var būt sāpīgāka, ja Jums ir mēnešreizes.

8. Sezona

Jums jāzina, ka ziemā pīrsinga vieta dzīs daudz lēnāk nekā pavasarī vai vasarā.

Svarīgi ieteikumi pēc pīrsinga procedūras

Pirmkārt un galvenokārt - higiēna! Jebkuras brūces, tostarp uzacu pīrsinga, gadījumā ir ļoti svarīgi to uzturēt tīru. Pēc procedūras neejiet peldbaseinā, džakuzi, ezerā, jūrā u. tml. Ūdens var saturēt kaitīgus mikroorganismus. Pīrsingam arī nedrīkst pieskarties ar netīrām rokām. Tāpēc vispirms nomazgājiet rokas ar ziepēm (ieteicams lietot antibakteriālas ziepes), pēc tam uzklāt dezinficējošu šķidrumu uz caurdurto vietu. Regulāri un katru dienu tīriet caurdurto vietu. Šim uzdevumam pietiek ar siltā ūdenī samērcētu sterilu vates plāksnīti. Pēc tam uzklājiet antiseptisku līdzekli vai sāls šķīdumu (fizioloģisko šķīdumu vai jūras sāli). Neaizmirstiet arī uz caurdurtās vietas uzklāt krēmus, losjonus, smaržas utt. Par jebkādiem neparastiem simptomiem, piemēram, izdalījumiem, apsārtumu vai iekaisumu, nekavējoties jākonsultējas ar pirseri, kas veicis procedūru, vai savu ārstu. Tikai tad var izvairīties no infekcijas un pīrsinga migrācijas.

PAMATI!
Ja jūtat pastāvīgu niezi un caurdurtā vieta kļūst sarkana un pietūkuša, tas ir iekaisuma simptoms. Nepieciešams sazināties ar speciālistu, lai sniegtu padomu par turpmāko pēcoperācijas aprūpi.

Uzacu pīrsings un grims - vai uz uzacu grimu var uzklāt uz caurdurtās vietas?

Daudzi cilvēki jautā, vai pēc uzacu pīrsinga veikšanas var lietot grimu. Sākotnējā dzīšanas posmā vajadzētu atturēties no alkoholu saturošas kosmētikas lietošanas, kā arī izvairīties no grima ap caurdurto vietu. Tomēr jūs varat viegli ķemmēt uzacis un pīpēt uzacis zonā ap pīrsingu, jo rotaslietas uz uzacīm pievērš lielāku uzmanību tam, vai uzacis izskatās glīti un ir pareizi koptas. Lietojiet kvalitatīvu pinceti, un procedūra noritēs gludi!

Pēc tam, kad āda ir sadzijusi, jūs, protams, varat atgriezties pie uzacu grima veidošanas. Pierādīta uzacs piesaista uzmanību, tāpēc tai noteikti noderēs skaists un rūpīgi veikts grims, izmantojot kvalitatīvu kosmētiku. Precīzi definēta uzacs var lieliski papildināt pīrsingu un piešķirt harmoniju kopumam. Pārdurta uzacs ar nepaklausīgiem vai novirzītiem uzacu matiņiem, kas ir slikti noformēti, mazina visa veidojuma efektu, un pīrsings tikai pievērš uzmanību nepilnībām, tāpēc ir vērts parūpēties par pārdurtas uzacs formu un estētiku. Pat tikai maiga definēšana un smalki pieskārieni ar labu uzacu zīmuli var padarīt uzacis daudz labākas.

Uzacu pomāde ir arī ideāls uzacu grima līdzeklis, kas ir ilgnoturīgs, intensīvs un ļoti plastisks. Ar to var aizpildīt uzacis, noteikt to formu un izveidot matiņiem līdzīgus triepienus. Šāds uzacu grims noteikti piešķirs izsmalcinātību jūsu uzacīm! Iepazīstieties ar mūsu rokasgrāmatu par uzacu grima produktiem un uzziniet, kā tos lietot.

Vai pīrsings var bojāt redzi?

Pastāv diezgan izplatīts uzskats, ka uzacu pīrsings var negatīvi ietekmēt redzi. Tas ir mīts! Pīrsinga procedūras laikā nav iespējams sabojāt redzes nervu. Tomēr ir vērts zināt, ka slikti veikts pīrsings rada risku skart trīszaru nervu, kas var izraisīt neiralģiju. Tāpēc piesardzīgi izvēlieties salonu un savu pīrseri - izmantojiet tikai kvalificētu speciālistu pakalpojumus ar lielu pieredzi un labām atsauksmēm.

Raksti komentāru. Tas tiks publicēts, kad tas tiks apstiprināts moderatora puses.
Privātuma politika

Mūsu vietne izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējus rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai nepieciešamās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat mainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika