Uzacu apgriešana - vai tā ir tā vērta un kā to veic?

Cik bieži man ir nepieciešams apgriezt uzacis?

Perfekti veidotas uzacis piešķir harmoniju visai sejai. Tāpēc mēs tik ļoti vēlamies piešķirt tām skaistu formu. Ir daudz uzacu apgriešanas metožu. Viena no populārākajām tendencēm ir to apgriešana ar elektrisko vai manuālo uzacu skuvekli. Vai esat pazīstami ar šo instrumentu? Šeit mēs izskaidrosim, kas ir uzacu skuveklis, kā to lietot un vai tas patiešām var aizstāt pincetes?

Kas ir uzacu apgriešana?

Apgriešana ir nevēlamo uzacu matiņu garuma regulēšana. Tā atšķiras no pīpēšanas, jo nenovāc visus matiņus - folikuls paliek neskarts zem ādas virsmas. Ar trimmeri tie tiek maigi nogriezti, neradot diskomfortu, ko jūtat noplūkšanas laikā. Uzacu trimmeri ir paredzēti gan vīriešiem, gan sievietēm, un tos var izmantot arī sejas matiņu (bārdas un ūsu) un sānu bārdu kopšanai.

Kas ir uzacu trimmeris?

Uzacu apgriešanu visbiežāk veic ar uzacu skuvekli Tas ir ļoti ērts uzacu veidošanas rīks, lai piešķirtu uzacu lokiem vēlamo formu. Trimeris ir mazs un plāns skuveklis ar rokturi un asmeni. Ar to var ātri un viegli noskūt un apgriezt matiņus nelielos ādas laukumos.

Kā darbojas uzacu trimmeris?

Trimeris ir lielisks veids, kā viegli un ātri kopt sejas matiņus (ne tikai uzacis). Ar trimmeri varat atbrīvoties no atsevišķiem matiņiem, izlīdzināt visu uzacu līniju, apgriezt tikai izvēlētās zonas (visbiežāk mēs apgriežam iekšējo uzacu malu un zonu starp uzacīm) un uzlabot to formu.

Uzacu skuveklis vai pincete - ko izvēlēties?

Jāatceras, ka, lai gan uzacu skuveklis ir ļoti ērts un praktisks, tas nevar aizstāt pincetes. Šis rīks ir noderīgs, lai veiktu nelielus uzacu formas precizējumus vai definētu to līnijas. Ar to var arī izlīdzināt uzacu matiņu garumu un ātri noņemt spītīgos matiņus, kas aizvien atkārtojas. Tomēr šī ierīce darbojas ļoti ad hoc, un efekts saglabājas līdz 3 dienām, jo apgrieztie matiņi sāk ataugt un kļūst redzami. Tāpēc, lai panāktu ilglaicīgāku efektu, ir vērts ieguldīt līdzekļus labā pincītē, lai noplūktu matiņus, kas aug aiz uzacu līnijas - jūs noteikti tos nepalaistu garām!

Atcerieties!
Uzacu trimmeriem ir savi ierobežojumi. To labāk izmantot tikai smalkai uzacu pietuvināšanai, nevis jaunas uzacu definīcijas veidošanai. Pārāk liela iejaukšanās šajā gadījumā var novest pie katastrofas. Vislabāk to izmantot tad, kad uzacis nepieciešams tikai nedaudz koriģēt.

Ar ko apgriezt uzacis? Trimeris, šķēres vai uzacu epilators?

Uzacu apgriešanas instrumentu izvēle ir patiešām plaša. Ja jūsu uzacis ir pārāk biezas, pārāk garas vai nepaklausīgas, varat tās savaldīt un veidot ar šķērēm vai populārāko un parocīgāko rīku - uzacu skuvekli, kas pieejams daudzos variantos un modeļos. Lai noņemtu spītīgus matiņus, daudzi cilvēki pievēršas arī tradicionālajam lāzera epilatoram, ja tam ir speciāls uzgalis sejas matiņu noņemšanai.

1. Vai ir vērts iegādāties uzacu epilatoru?

Tas darbojas, ja vēlaties noņemt atsevišķus un spītīgus uzacu matiņus, taču tas nav īpaši noderīgs uzacu apgriešanai un veidošanai. Neliels vāciņš atvieglo procedūru un novirza lāzera staru uz vēlamo vietu - vienkārši piespiediet to pie ādas, un viss ir izdarīts. Lāzera uzacu epilators nav pilnīgi nesāpīgs, jo tas iznīcina matiņus ar sakni - folikulu. Jums tas jāpatur prātā un jālieto rīks piesardzīgi.

2. Uzacu šķēres - vai ir vērts pēc tām ķerties?

Tās ir pavisam nelielas un parocīgas, un tām ir īsāki asmeņi, tāpēc ar tām ir viegli manevrēt ap uzacīm. Uzacu šķēres ir nedaudz izliektas galā, lai tās būtu vieglāk turēt paralēli ādai un apgriezt matiņus pat nelielā uzacu zonā. Tām bieži vien ir pievienota maza, noņemama ķemme, kas ļauj ķemmēt uzacis, kamēr tās tiek apgrieztas. Ķemme arī notur matiņus vietā, novēršot to kustību procedūras laikā. Uzacu apgriešana ar šķērēm ir ļoti vienkārša - vienkārši apgrieziet galus, pārliecinoties, ka matiņi ir nogriezti vienmērīgā līnijā. Tomēr uzacu apgriešana ar šķērēm nav ļoti populāra - tās nav tik precīzas kā skuveklis, un tās var būt grūti izmantot kuplām uzacīm. Bez prakses un iemaņām jūs varat nejauši savainoties un sabojāt uzacu formu.

3. Uzacu skuveklis - kā to lietot un kādus rezultātus tas sniedz?

Kā lietot uzacu trimmeri? Tas ir vienkārši! Vienkārši uzmanīgi piespiediet asmeni pie ādas un lēnām virziet to pretējā virzienā matiņu augšanai. Ja nezināt, kā iegūt perfektu uzacu formu, apgriežot uzacis, varat iegādāties speciālu galu, lai noteiktu jūsu sejai atbilstošu uzacu formu. Varat arī izmēģināt uzacu kartēšanu, izmantojot nūjiņu vai diegu.

Ja apgriežat tikai uzacu daļu pie iekšējā acs kaktiņa, viegli paceliet matiņus un apgrieziet tos tā, lai tie 1,5-2 mm pārsniegtu augšējo uzacu līniju: vienkārši izķemmējiet uzacis un apgrieziet matiņus, kas sniedzas ārpus šīs līnijas. Apcirptas uzacis izskatās dabiskāk, turklāt to veidošana ir daudz vieglāka. Pēc apgriešanas procedūras ir labi ieziest uzacis ar dabīgo eļļu, lai mīkstinātu matiņus.

Uzacu trimmeris - veidi

  • Manuālais uzacu apgriezējs

Manuālais uzacu trimmeris atgādina nelielu vienreizlietojamu skuvekli, taču tam ir cita forma. Ērts, neliels rokturis un pareizi veidots asmens ļauj ātri noskūt nevēlamos, pat īsākos uzacu matiņus. Galvenā manuālā uzacu trimmera priekšrocība ir tā zemā cena, kas ir līdzīga parastam vienreizlietojamam skuveklim. Tomēr jāatceras, ka tas ir bieži jāmaina higiēnas apsvērumu dēļ un tāpēc, ka asmeņi ātri zaudē asumu.

  • Elektriskais uzacu trimmeris

Alternatīva vienreizlietojamiem uzacu trimmeriem. Tie ir ļoti populāri un precīzāki: to asmeņi nepieskaras ādai, tāpēc to lietošana ir drošāka. Elektriskie trimmeri bieži vien ir daudzfunkcionāli: tiem ir vairāki nomaināmi gali, kas ļauj apgriezt ne tikai uzacis, bet arī citas sejas zonas ap ausīm, ūsas, sānu bārdas un pat deguna matiņus. Daudzas no tām ļauj apgriezt matiņus līdz vēlamajam garumam. Elektrisko uzacu trimmeri var darbināt ar baterijām vai uzlādēt tradicionāli. Tas rada patiešām lielas iespējas precīzai uzacu veidošanai.

Apgrieztās uzacis - kā saglabāt efektu?

Ar skuvekli apgrieztās uzacis izskatās iespaidīgi, taču dažkārt jau nākamajā dienā tās zaudē formu, kas sabojā vēlamo efektu. Ja vēlaties, lai jūsu izķemmētie un apgrieztie uzacu loki ilgstoši izskatītos perfekti, izmēģiniet uzacu laminēšanu! Šī procedūra ir tikpat vienkārša, un to var veiksmīgi veikt mājās. To var veikt arī jebkura kvalificēta kosmetoloģe. Laminēšanas procedūra nodrošina, ka jūsu uzacis saglabā savu perfekto formu nevis dienu vai divas, bet gan daudzas nedēļas!

Cik bieži man ir nepieciešams apgriezt uzacis?

Visa uzacu apgriešanas procedūra neaizņem daudz laika: tā ilgst no 5 līdz 15 minūtēm. Jūsu uzacis ataugs 3 nedēļu laikā, tāpēc šī procedūra ir jāatkārto diezgan bieži. Daudzi cilvēki apgalvo, ka uzacis ir jāapgriež ik pēc 2-3 dienām, jo tās ļoti ātri ataug un kļūst redzamas.

Kā iegādāties labu uzacu trimmeri?

Lai iegādātos labu trimmeri, ir svarīgi pievērst uzmanību tā dizainam, konkrēti modeļa formai un izmaksām, galu skaitam, barošanas avotam (baterijas vai elektrotīkls) un ražotāja izmantoto materiālu kvalitātei. Trimeri ar nerūsējošā tērauda asmeņiem ir vislabākā izvēle. Rokturis var būt izgatavots no labas kvalitātes plastmasas - tas padara trimmeri vieglāku, kas var uzlabot jūsu komfortu.

Raksti komentāru. Tas tiks publicēts, kad tas tiks apstiprināts moderatora puses.
Privātuma politika

Mūsu vietne izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējus rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai nepieciešamās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat mainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika