Veidi, kā novērst noslīdējušas uzacis

Kā likvidēt noslīdējušas uzacis?

Paduļinātas uzacis ir izplatīts ādas novecošanās simptoms, jo ar laiku tā zaudē elastību un elastību. Paduļinātas uzacis parasti iet roku rokā ar nokritušiem plakstiņiem, veidojot redzamu ādas kroku, kas nav pārāk estētiski pievilcīgs. Par laimi, ir daudz veidu, kā cīnīties ar atpalikušām uzacīm. Uzziniet vairāk par tiem!

Kas izraisa uzacu krišanu?

Daudzi cilvēki brieduma vecumā cīnās ar problēmu, kas saistīta ar uzacu krišanu, jo tās galvenais iemesls ir elastības un elastības zudums, kā arī muskuļu un kolagēna šķiedru pavājināšanās. Tas ir ādas novecošanās rezultāts, kas diemžēl ir neizbēgams. No otras puses, atkāpušās uzacis tikai vienā sejas pusē var būt sejas nervu un muskuļu problēmu simptoms. Pastāv vēl daudzi citi faktori, kas var izraisīt uzacu krišanu.

Nokrituši plakstiņi - ptoze

Ptoze ir stāvoklis, kad augšējais plakstiņš noslīd. To var izraisīt traumas, nervu, kas kontrolē plakstiņu muskuļus, bojājumi, kā arī izstiepti vai vāji muskuļi. Ptozi neārstē ar farmakoloģisko terapiju vai rehabilitāciju, bet blefaroplastika spēj to novērst. Ir vērts zināt, ka ptoze nav tikai estētiska problēma - tā var izraisīt plakstiņu sašaurināšanos un novest pie acu zīlītes aizsegšanas vai aizsprostojuma. Tas savukārt var ietekmēt redzi un redzes lauku. Cilvēki, kas cieš no ptozes, bieži jūt redzes nogurumu, diskomfortu plakstiņos un galvassāpes. Blefaroplastika var atjaunot dzīves komfortu un drošību.

Paduļķotas uzacis un sejas iezīmes

Vai zinājāt, ka atkāpušās uzacis var ne tikai radīt raizes un bažas, bet arī izraisīt fiziskas sekas? Iepriekš minētais redzes nogurums un hronisks diskomforts var izraisīt neapmierinātību. Uzacu izskats būtiski ietekmē sejas kopējo izskatu. Paduvušas uzacis izraisa acu plakstiņu krišanu, kas optiski samazina acu izmēru, un tas negatīvi ietekmē sejas izskatu. Diemžēl cilvēki, kas cieš no noslīdējušām uzacīm un plakstiņiem, izskatās noguruši un daudz vecāki nekā patiesībā. Tāpēc ir vērts apsvērt iespēju veikt uzacu pacelšanas procedūru, jo tā var atjaunot sejas jaunības izskatu. Ikdienā grims var būt noderīgs, par ko arī būs runa nākamajās raksta daļās.

Kā likvidēt noslīdējušas uzacis?

1. Mājas metodes krītošu uzacu ārstēšanai

Vai ar mājas līdzekļiem var izārstēt problēmu, kas saistīta ar krītošām uzacīm? Jūs noteikti varat rīkoties preventīvi un stiprināt muskuļus šajā sejas daļā. Profilaktiskos pasākumus cilvēki joprojām nenovērtē, lai gan tie varētu redzami stiprināt ādu ar aktīvajām vielām, kas kavē ādas novecošanās procesus un, savukārt, arī ļenganās ādas virs plakstiņa problēmu. Ļoti noderīgi ir arī sejas muskuļu vingrinājumi - veiciet tos pāris minūtes katru dienu, un tie dos pārsteidzošus rezultātus. Apsveriet iespēju maigi masēt ādu, lai stimulētu mikrocirkulāciju un veicinātu kolagēna sintēzi. To var veikt ar rokām, speciālu masāžas aparātu vai gua sha akmeni. Paturiet prātā, ka ādu ietekmē arī saules starojums, kas izraisa ādas fotonovecošanos. Nepakļaujiet sevi pārmērīgai saules staru iedarbībai un pārliecinieties, ka āda ir aizsargāta ar saules aizsargkrēmiem ar augstu SPF.

Svarīgi!
Jo agrāk sāksiet pievērst uzmanību ādas ap acīm un uzacīm kopšanai, jo vairāk aizkavēsiet ādas novecošanās procesus. Plakstiņu krišana ir mazāk iespējama tiem, kuri sāk lietot pareizos produktus pareizā veidā, kombinējot tos ar maigu masāžu.

Nokrituši plakstiņi - vingrinājumi, sejas joga

Par uzacu krišanu ir atbildīgi zemādas muskuļi, tāpēc ir ļoti svarīgi tos trenēt! Šeit lieliski darbojas sejas joga un dažādi īpaši izstrādāti vingrinājumi, kas uzlabo ādas elastību un sejas kontūru.

2. Estētiskās medicīnas procedūras nokarenām uzacīm

  • Botulīna toksīns

Botulīna toksīns, ko sauc par botoksu, kavē neiromuskulāro transmisiju, kas vājina noteiktus sejas muskuļus. Tas noved pie grumbu izlīdzināšanas un ādas savilkšanas. Tas spēj arī koriģēt nokarušos plakstiņus. Lai to izdarītu, ārsts ievieš botoksu pieres un deniņu zonā. Procedūra ir ātra, nesāpīga un neinvazīva. Jau pēc nedēļas pēc procedūras uzacis ir redzami paceltas un efekts saglabājas līdz 6 mēnešiem.

  • APTOS diegi - liftings bez skalpeļa

Procedūra ietver pavedienu ievietošanu mīkstajos audos, kas veicinās kolagēna šķiedru, elastīna un hialuronskābes veidošanos. Tie ir šķīstoši, bet paceltu uzacu izskats saglabājas. Rezultāti ir pamanāmi uzreiz pēc procedūras un var ilgt no 18 līdz 24 mēnešiem.

  • Radiofrekvences ādas savilkšana, RF apstrāde

Elektromagnētiskie viļņi silda dziļo ādas slāni un stimulē tās atjaunošanos, jo siltums saspiež kolagēna šķiedras un veicina jaunu veidošanos. Ārstēšana izraisa apzinātu audu bojājumu, lai piespiestu tos atjaunoties. Ietekme ir paceltas uzacis un plakstiņi. Uz apkopes tikšanos ieteicams atgriezties 3 līdz 6 reizes.

  • HIFU uzacu liftings

HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) ir neinvazīva procedūra, kas nostiprina un izlīdzina ādu. Tas aizņem no 15 līdz 40 minūtēm. HIFU darbojas, ievadot ultraskaņas enerģiju dziļajos ādas slāņos. Procedūra paaugstina ādas audu temperatūru līdz 65-75 grādiem pēc Celsija, radot tīšus mikrobojājumus un uzspiežot dabisku dzīšanas procesu – kolagēna sintēzi. Tas noved pie pastāvīgas ādas savilkšanas un grumbu un ļenganuma samazināšanās. Āda tiek nepārtraukti atjaunota un pastiprināta tās sasprindzinājums – tikai viena procedūra ļauj novērst grumbas un noslīdējušos plakstiņus.

  • Hialuronskābe nokareniem plakstiņiem

Viena no visizplatītākajām novājējušu plakstiņu ārstēšanas metodēm ir nesašūtas hialuronskābes ievietošana zem ādas. Ievērojami uzlabojas ādas blīvums, elastība un mitrināšanas līmenis. Hialuronskābe aizpilda vietas, kurās trūkst tvirtuma, kur zemādas audi ir nobīdījušies. Ārstēšanas milzīgais ieguvums ir tas, ka tā ir saderīga ar cilvēka ādas ķīmisko struktūru un, iespējams, iedarbība ilgst vairāk nekā gadu.

  • Nokarājušās uzacis un blefaroplastika

Blefaroplastika ir invazīva ārstēšana, lai koriģētu noslīdējušu ādu. Tas ietver iegriezuma izdarīšanu augšējā plakstiņa krokā. Noņem lieko ādu un taukaudu, un pēc tam brūci aizzīmogo ar ļoti plānām šuvēm, tādējādi rēta ir gandrīz nepamanāma.

  • Grims nokareniem plakstiņiem

Lai mazinātu nokarājošo plakstiņu ietekmi, ir vērts iemācīties veikt grimu, lai tas nebūtu tik pamanāms. Šāds grims optiski pacels plakstiņu un padarīs aci lielāku.

Šeit svarīga ir gaismas un ēnu spēle: izmantojiet tumšāku nokrāsu acs iekšējā kaktiņā un gaišāko uzklājiet vidusdaļā un iekšējā stūrī. Lielākas acs efektu var panākt arī izmantojot matētu ļoti gaišu, bēšu pūderi tieši zem uzacu. Atcerieties, ka uzacu apakšējai malai jābūt spēcīgi akcentētai. To var izdarīt ar zīmuli vai uzacu pildspalvu, bet visnoturīgāko efektu var panākt ar kaļamu pomādu.

Garas, apjomīgas skropstas būs jūsu sabiedrotais, mēģinot maskēt nokarušos plakstiņus, jo tās novērš uzmanību no plakstiņiem.

Grims nokareniem plakstiņiem - soli pa solim

Aplauzums nokareniem plakstiņiem – 1. darbība

Uzklājiet labas kvalitātes acu ēnu bāzi vai grunti uz visa plakstiņa un virs tā. Varat arī izmantot korektoru.

Aplauzums nokareniem plakstiņiem - 2. solis

Paņemiet: 2-3 toņus, no kuriem viens ir diezgan tumšs, cits vidējs, bet trešais - ļoti gaišs. Uzklājiet tumšāko acs iekšējā kaktiņā, bet otru - zonā, kuru vēlaties optiski palielināt. Pēc tam izmantojiet gaišāko toni zem uzacu un iekšējā stūrī. Tas acij piešķirs vēl lielāku skaidrību un dziļumu.

Aplauzums nokareniem plakstiņiem - 3. solis

Grims izskatīsies precīzāk, ja izmantosi baltu vai bēšu zīmuli un uzklāj to uz ūdenslīnijas.

Aplauzums nokareniem plakstiņiem - 4. solis

Uzklājiet skropstām skropstu tušu vai izmantojiet mākslīgās – atcerieties, ka jo garākas un biezākas tās ir, jo labāk tās novērsīs uzmanību no plakstiņiem.

Atcerieties par savu uzacu izskatu

Ir vērts atcerēties, ka jūsu grima gala rezultātu nosaka ne tikai acu grims. Izšķiroša nozīme ir arī tam, kā izskatās tavas uzacis – tām jābūt labi koptām, koptām un pareizi veidotām. Simetriskas, glīta izskata uzacis liek acīm izskatīties lielākai, nekā tas patiesībā ir. Pareizā forma ļauj noteikt arku ar marķieri. Ņemiet vērā, ka jauni ataug matiņi ir īpaši pamanāmi, ja jums ir nokareni plakstiņi, jo tie ar savu klātbūtni pārspēj seju un rada smagas acs iespaidu.

Nokareni plakstiņi – krēmi

Vai zinājāt, ka jūs varat novērst nokarenu plakstiņu efektu ar pareiziem kopšanas un skaistumkopšanas līdzekļiem? Sāciet pareizi lietot acu krēmus jau no mazotnes. Paturiet prātā, ka produkti ir jāizvēlas atbilstoši jūsu vecumam un tiem ir jānodrošina jums pareizais hidratācijas līmenis. Ieteicams, lai tie saturētu lielu daudzumu hialuronskābes. Uzklājiet produktus, sākot no iekšējā stūra. Dodieties virzienā uz iekšējo stūri, maigi berzējot ādu ar apļveida kustībām. Pareizu uzklāšanu var apvienot ar masāžu – šādam rituālam ir jābūt būtiskam jūsu ikdienas ādas kopšanas rutīnas elementam.

Raksti komentāru. Tas tiks publicēts, kad tas tiks apstiprināts moderatora puses.
Privātuma politika

Mūsu vietne izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējus rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai nepieciešamās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat mainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika