Uzacu rēta - kā to nosegt?

VEIDI, KĀ ATBRĪVOTIES NO RĒTĀM

Sejas rētas, īpaši tās, kas atrodas uz uzacīm, ir ļoti piesaistošas, jo bieži vien tās pavada matu izkrišana šajā zonā. Vai ir iespējams noslēpt uzacu rētu vai atbrīvoties no tās? Dažreiz vienīgais veids ir to noņemt ar lāzeru vai operāciju. Bet ir arī dabiski veidi, kā samazināt rētas. Uzziniet par īpašiem grima trikiem un veidiem, kā atbrīvoties no rētām.

Kas ir uzacu rēta un kā tā veidojas?

Rētas ir izteiktas izmaiņas audos, kas rodas, kad āda ir bojāta. Visbiežāk tie veidojas traumas, negadījuma, traumas vai apdeguma rezultātā, dažreiz tie ir dažādu operāciju vai kosmētisko procedūru pārpalikumi. Veselīgo aizstāj šķiedru saistaudi, kas labāk pazīstami kā rētaudi.

Jāzina, ka rētas var būt dažādas intensitātes: tās var būt seklas un pēc kāda laika kļūt neredzamas, vai arī diezgan dziļas un plašas – šādas rētas uz ādas virsmas saglabājas gadiem ilgi, un dažkārt pat mūžīgi. Ķermeņa rētas var viegli paslēpties zem drēbēm, un kopumā mēs par tām nedomājam, bet ar sejas rētām ir savādāk, jo tās ir diezgan apkaunojošas, tāpēc daudzi meklē veidus, kā atbrīvoties no rētām vai vismaz. maskēt viņu rētas uz viņu sejas, uzacīm vai citām redzamām vietām.

Kosmētika rētu dziedēšanai

Ja jūsu uzacu rēta nav pārāk dziļa, varat to padarīt seklāku vai pat pilnībā noņemt ar īpašām ziedēm un krēmiem. Tie ir pieejami aptiekā, bet dažus izrakstījis ārsts. Tie satur īpašas sastāvdaļas, kas veicina ādas atjaunošanos un šūnu atjaunošanos, lai nodrošinātu, ka no rētas nepaliek pēdas.

Dažas no populārākajām sastāvdaļām, ko izmanto šajos produktos, ir etanola ekstrakts no sīpolu mizas, nātrija heparīns, pērļu pulveris, cilmes šūnas (tostarp Centella Asiatica), polisiloksāni, ciklopentasiloksāns, zelta nanokoloīds un silīcija dioksīds. Ja meklējat labus līdzekļus rētu dzīšanai, pārliecinieties, vai tie satur vairākas no iepriekš minētajām sastāvdaļām.

Rētu grima pārklājums

Uzacu grims, lai aizsegtu uzacu rētu, nemaz nav sarežģīts! Iepazīstieties ar mūsu soli pa solim sniegto ceļvedi — jūs varat ātri apgūt uzacu grima tehnikas, lai maskētu spraugas un uzacu rētas!

Korektors – šis produkts palīdz maskēt rētu, īpaši, ja tā ir svaiga vai sarkana. Ir svarīgi izlīdzināt ādas toni. Atcerieties, ka zaļš korektors vislabāk nosedz sarkanas rētas, savukārt dzeltens korektors ir ieteicams purpursarkanām rētām. Plikās nokrāsas lieliski iedarbojas uz vecām, pērļaini baltām rētām.

Kā maskēt uzacu rētu ar grimu. Soli pa solim sniegts ceļvedis

1. Uzklājiet sejas mitrinātāju vai losjonu uz ādas, lai izlīdzinātu un mitrinātu ādu un sagatavotu to turpmākajām darbībām. Tas nodrošina vienkāršāku grima uzklāšanu un dabiska izskata efektu.

2. Uzklāj savu iecienītāko korektoru. Šim uzdevumam noderēs plakana un nedaudz slīpa birstīte. Tam jābūt ar mīkstiem sariem, lai atvieglotu precizitāti pieteikumu. Pēc tam samaisiet korektoru, lai tas dabiski izkūst kopā ar ādu.

3. Uzklājiet plānu tonālā krēma kārtu: varat izmantot tonālā krēma otu vai sūkli. Tonālajam krēmam jāatbilst jūsu dabiskajam ādas tonim. Pretējā gadījumā uzacu zona izcelsies no pārējās sejas.

4. Viegli pūderējiet uzacis ar caurspīdīgu pūderi, lai pagarinātu maskēšanās efekta noturību.

5. Ir pienācis laiks uzacu grimam! Ja jūsu rēta ir liela un ļoti pamanāma, vislabāk ir doties pēc pomādes. Šim kosmētikas līdzeklim ir spēcīgs pārklājums un pastai līdzīga konsistence, kas lieliski nomaskē spraugas vai retas vietas. Pomāde ir kaļama, izturīga un ūdensizturīga, un tā ļauj atdarināt īstus uzacu matiņus uz rētas virsmas. Šis produkts ļauj pilnībā mainīt uzacu formu. Lasiet vairāk par kā lietot uzacu pomādu mūsu emuārā.

6. Uzmanīgi notīriet lieko produktu, izmantojot spolīti. Astei ir nepieciešama stingrāka definīcija, savukārt iekšējai malai jābūt labi sajauktai, lai radītu dabiska izskata efektu.

DIY - mājas aizsardzības līdzekļi rētu novēršanai

Vai tiešām mājas aizsardzības līdzekļi var atbrīvoties no vecām rētām? Protams, krēmi un DIY kosmētika, kas satur ādas dziedināšanu veicinošas sastāvdaļas, iedarbojas uz mazām un seklām rētām. Viens no populārākajiem kosmētikas līdzekļiem ādas atjaunošanai ir dabisko eļļu un medus maisījums. To var viegli pagatavot pats: vienkārši sajauciet 3-4 pilienus lavandas eļļas, 50 ml kokosriekstu eļļas un 50 ml argana eļļas ar 10 ml (ēdamkaroti) medus.

Kokosriekstu eļļai piemīt barojošas, antiseptiskas un antibakteriālas īpašības. Argana eļļa ir pazīstama ar savu atdzīvinošo darbību. Tas veicina ādas šūnu atjaunošanos un nodrošina ādu ar vērtīgām omega-3 un omega-6 skābēm, kurām piemīt mitrinošas, pretiekaisuma un atjaunojošas īpašības. Medus uzrāda līdzīgas īpašības, tas spēcīgi atjauno ādu un novērš iekaisumu. Savukārt lavandas eļļa satur C vitamīnu, vērtīgas organiskās skābes, minerālsāļus un tanīnus. Tas veicina ādas atjaunošanās procesus un cīnās ar daudzām ādas problēmām. Lai eļļas labi sajauktos, pirms uzklāšanas tās var viegli sasildīt. Atcerieties ar vēso maisījumu ieeļļot uzacu rētu. Uzklājiet to katru dienu, un pēc dažām nedēļām jūsu uzacu rēta kļūs mazāk pamanāma

Uzacu transplantācija

Uzacu transplantācija ir kosmētiska procedūra, kuras laikā matu transplantācijas tiek pārnestas uz jūsu uzacu zonu. Tas ir ieteicams cilvēkiem, kuri izmēģinājuši visas citas rētu maskēšanas metodes, taču tās visas ir bijušas neveiksmīgas. Tas ir arī glābiņš cilvēkiem, kuriem slimības, ķīmijterapijas vai staru terapijas rezultātā ir neatgriezeniski izkrituši mati. Uzacu transplantācija ir lielisks, taču dārgs veids, kā iegūt izturīgas un dabiski pilnas uzacis. Procedūra ļauj izvēlēties to formu, definīciju un biezumu. Uzacu transplantācija tiek veikta manuāli ar metodi, ko sauc par FUE. Ārsts savāc matu folikulus no recipienta zonām, (parasti ausu vai kakla rajonā, vīriešiem tos var ņemt arī no zoda). Nākamais solis ir implantēt tos tukšajās vietās uz uzacīm. Folikuli tiek implantēti pareizā leņķī, lai tie augtu atbilstoši dabiskajam uzacu matu augšanas virzienam.

Microblading pret uzacu rētām

Daudzi cilvēki brīnās, vai mikroblāzēšana var aizsegt nelielas uzacu rētas.

Protams, ka var! Lai gan pigmenta nogulsnēšana uz rētaudiem ir sarežģītāka, audu atšķirīgās tekstūras dēļ rezultāti var būt ļoti labi. Dažreiz rētas virsmai tiek veikta papildu procedūra, lai nodrošinātu noturīgu un izsmalcinātu efektu.

Uzacu henna pret uzacu rētām

Uzacu henna vienmēr ir viena no efektīvākajām un populārākajām procedūrām. Tas piešķir krāsu uzacīm un arī ādai, tāpēc lieliski noder mazu un sekla rētu maskēšanai. Pulverhenna ir dabisks augu izcelsmes produkts. Tas ir zināms un ir izmantots gadsimtiem ilgi, lai krāsotu ādu un matus. Tas ir bagāts ar lieliskām dabīgām sastāvdaļām un nodrošina lielisku efektu uzacu tonizēšanā, vienlaikus kondicionējot uzacu matus, pateicoties sastāvā esošajiem minerāliem un vitamīniem. Jūs varat to veiksmīgi izmantot kā alternatīvu microblading. Ietekme uz ādas saglabājas aptuveni 14 dienas un uz uzacu matiņiem līdz 6 nedēļām.

Raksti komentāru. Tas tiks publicēts, kad tas tiks apstiprināts moderatora puses.
Privātuma politika

Mūsu vietne izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējus rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai nepieciešamās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat mainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika