Kā nokrāsot uzacis mājās? Uzziniet, kā uzklāt hennas krāsu

Hennas krāsa uz uzacīm - kontrindikācijas

Vai jūsu uzacis ir gaišas un tikko pamanāmas? Lietojiet uzacu tonēšanu! Tas ir lielisks veids, kā uzlabot uzacis un piešķirt tām krāsu. Process aizņem tikai aptuveni desmit minūtes, bet efekts var saglabāties līdz pat četrām nedēļām! Hennas krāsas var padarīt matiņus tumšākus par dažiem toņiem, kas piešķir sejai izteiksmīgumu. Kā iekrāsot uzacis mājās? Jūs to izdarīsiet viegli, sekojot mūsu soli pa solim!

Kas ir hennas krāsa?

Henna ir augu izcelsmes krāsviela, kas jau izsenis tiek izmantota ādas krāsošanai. To iegūst no Lawsonia inermis jeb hennas koka. Tā ir vispopulārākā Indijā, kur to izmanto kāzu svinībās, mehendi. Hennu izmanto, lai uz līgavas rokas uzzīmētu zīmējumus, kas piesaista veiksmi un laimi. Mūsdienās šo krāsu izmanto arī uzacu, skropstu un ādas puspermanentai tonēšanai.

Hennas veidi

Vai jūs zinājāt, ka ir dažādi hennas veidi, un katram no tiem ir unikālas īpašības un kalpošanas ilgums? Ir labi tās zināt, lai izvēlētos pareizo.

  • Baltās hennas pulveris

Diemžēl šis baltais pulveris netiek iegūts no hennas koka lapām. Tā vietā tajā ir augsts PPD (p-fenilēndiamīna) - sintētiska pigmenta, kas var izraisīt alerģiskas reakcijas. To aktivizē oksidētājs, kas arī ir kairinošs: ūdeņraža peroksīds. Hennas pulveris var izraisīt ādas sausumu un kairinājumu. Tā nenotiek ilgi: tā nokrīt pēc 3 līdz 7 dienām.

  • Organiskā pulverveida henna

Tas ir Lawsonia lapu pulverveida ekstrakts. Tā ir pazīstama un novērtēta dabiska krāsviela, tāpēc tās izcelsme noteikti runā tās labā. Šis hennas veids ne tikai krāso, bet arī kopj matus, jo tajā ir daudz sastāvdaļu, kas sniedz daudz priekšrocību; to vidū ir flavonoīdi, tanīns un polisaharīdi. Tā stiprina matu sīpolus un piešķir skaistu spīdumu. Indigo krāsviela iekrāso matus tumšā, arī melnā krāsā. Šāda henna ir ilgāk noturīga: uz ādas 14 dienas, uz matiem - līdz 6 nedēļām. Tā kā tā tonē ādu, tai izdodas maskēt robus uzacī. Organisko hennu sajauc ar ūdeni, un tai nav nepieciešami papildu oksidētāji.

  • Hennas želeja

Tai ir maigāks efekts: tā tonē matiņus, nevis ādu. Izvēlieties to, ja vēlaties tikai uzlabot uzacu krāsu, nekamuflējot retās vietas vai veidojot biezāku izskatu. To ir viegli lietot un tā ir smalka, bet noturīga tikai līdz 3 nedēļām. Pastāv īpaši hennas želejas uzacīm - līdzīgi kā matu krāsām, tās satur ķīmiskus pigmentus un prasa oksidētāja lietošanu. Tomēr tie var būt arī bagāti ar eļļām, vitamīniem un citām sastāvdaļām, kas kondicionē matus krāsošanas procesa laikā.

Baltā henna, organiskā henna, gēla henna - ko izvēlēties?

Pulverveida un želejveida hennas krāsām ir daži plusi. Izvēle ir atkarīga ne tikai no jūsu vēlmēm, bet arī no konkrētā produkta sastāvdaļām, procedūras laika un gala rezultāta - kā izskatās uzacis un cik ilgi krāsa saglabājas. Gan pūderkrāsas, gan želejas hennas krāsas sniedz daudz iespēju, cik ātri vien iespējams izvēlēties krāsu: ir melna, brūna, zelta, pelēka un sarkana. Protams, jūs varat sajaukt dažādas krāsas. Ombre efekts ir ļoti populārs uzacu grima jomā. Jūs varat panākt pārsteidzošu izskatu, uzklājot hennas pulveri: tas ļaus jums izveidot skaistāko ombre uz uzacīm.

Uzacu henna blondīnēm

Kāda ir labākā hennas krāsa blondīnēm? Tas ir populārs jautājums skaistumkopšanas salonos un tiešsaistes forumos. Pirmkārt, jums jāzina, ka blondīnēm ir nepieciešamas krāsas, kas ir par vienu vai diviem toņiem tumšākas nekā viņu dabīgie mati. Par laimi, ir piemēroti toņi, un visgaišākās krāsas ļaus jums iegūt smalku efektu. Šāds tonis ir ideāli piemērots tiem, kam ir silts skaistuma tips. Ir arī tumši blondas hennas krāsas, kas iekrāso gan matus, gan ādu. Ja jums ir izgaismoti vai balināti mati, bet jūsu dabīgie mati ir brūni, varat izvēlēties drosmīgākas uzacis un krāsu pieskaņot matu sakņu tonim. Iegūt krāsu, kas imitē jūsu dabiskos matus, ir vislabākā ideja. Kokogles pelēkā henna ir piemērota arī blondīnēm, un tā ir vispopulārākā krāsa, kas labi sader ar citām krāsām: tā ir ideāli piemērota, lai jebkuru hennas krāsu padarītu foršāku.

Uzacu tonēšana mājās soli pa solim

Uzacu tonēšana aizņem vairāk laika nekā skropstu tonēšana. Pirms krāsas uzklāšanas ir jāveido uzacis. Svarīgi ir arī precīzi uzklāt maisījumu. Tomēr uzacu tonēšana mājās nav sarežģīta. Jums tikai jāievēro daži noteikumi.

#1 Atzīmējiet vēlamo uzacu formu. Varat izmantot baltu acu zīmuli.

#2 Neaizmirstiet notīrīt uzacis no kosmētikas; tām jābūt tīrām un sausām. Uzturiet ādu tīru un novērsiet traipus - ādu ap uzacīm varat ieziest ar bagātīgu sejas krēmu vai vazelīnu.

#3 Hennas krāsu sajauciet ar nedaudz ūdens, līdz veidojas gluda, bieza pasta. Neaizmirstiet izlasīt norādījumus uz iepakojuma.

#4 Krāsas uzklāšanai izmantojiet plānu leņķveida otiņu. Dariet to lēni un uzmanīgi, pārliecinoties, ka nepārsniedzat iezīmētās līnijas. Hennas krāsas uzklāšana ir kā uzacu aizpildīšana ar uzacu pomādi. Sāciet ar uzacu galu - astīti - un iezīmējiet apakšējo uzacu līniju, kurai jābūt visspēcīgākajai. Tagad iekrāsojiet vidusdaļu un uzklājiet nelielu daudzumu uz uzacu sākumam. Piezīme: uzklājiet krāsu uz matiņiem, kā arī uz ādas zem tiem.

#5 Ļaujiet hennas krāsai nostāvēties līdz 10 minūtēm. Atcerieties, ka, jo ilgāk tā noturēsies uz matiņiem, jo spēcīgāks būs efekts - jo spilgtāka krāsa.

#6 Samērcē vates spilventiņu siltā ūdenī un noņem krāsvielu.

PRO HACK!
Kad uzacu krāsošana ir pabeigta, jūs, iespējams, redzēsiet visus novārtā palikušos matiņus, kas atrodas ārpus lokiem. Tas ir īstais brīdis, lai tos noplūktu. Atbrīvoties no nevēlamiem matiņiem būs daudz vieglāk!

Vai grūtniecības laikā var izmantot hennas krāsas?

Grūtniecība vai zīdīšana nav kontrindikācija, tomēr hormonālās izmaiņas var ietekmēt uzacu krāsošanas rezultātu un to ilgumu. Tāpat topošajām māmiņām vajadzētu atcerēties, vai viņas kādreiz ir cietušas no ādas alerģijām. Ja nav, tad viņas var izvēlēties hennu. Ideālā gadījumā viņām vajadzētu izvēlēties organiskas, augu izcelsmes hennas krāsvielas. Ķīmiskās ir pārāk skarbu iedarbību izraisošas uz ādu.

Raksti komentāru. Tas tiks publicēts, kad tas tiks apstiprināts moderatora puses.
Privātuma politika

Mūsu vietne izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējus rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai nepieciešamās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat mainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika